Få hjælp til at håndtere din angst
Hvordan ved man, at man har angst? Angst opleves gerne som f.eks. uro, ondt i maven, anfald af panik, følelsen af svimmelhed, kvalme eller ængstelse, bekymringer (tanker der kører i ring) eller være bange for at blive skør, skulle dø (dødsangst) eller være alvorligt syg (sygdomsangst).
Angst er svært ubehageligt, hvorfor man gerne undgå den eller situationer, der kan provokere den eller hvor man har oplevet angst tidligere. Angst kan således nedbryde livskvaliteten, da den ofte tager mere og mere livsrum: hvis du har oplevet angst i en situation, vil du begynde at undgå den og efterhånden kan det blive mange ting, du skal undgå. Det kan blive til undgåelsesadfærd, som man kan begynde at retfærdiggøre i sit hoved bare for at undgå angsten En retfærdiggørende tanker kunne fx. være, hvis man har oplevet angst til træning: "Det er helt ok, at jeg må stoppe med træning, det var alligevel også for hårdt". Hvis man forestillede sig, at man kunne trække angsten ud af træningen, ja så ville man egentlig gerne gå til træning, selvom det er fysisk hårdt.
Angst dækker over flere typer angsttilstande. Du har måske fået en angstdiagnose som:
Angst er også en tilstand, der kan komme efter voldsomme hændelser f.eks. ulykke, vold eller overgreb (læs mere her). Det er vigtigt at finde ud af, hvilke type angst du har.
Vi vil i samtalerne sammen finde ud af, hvordan angsten plager dig, fx om der er tale om undgåelsesadfærd og retfærdiggørende tanker. Vi vil ligeledes have fokus på, hvordan du kan håndtere angsten og følgerne af den både inde i dig selv, og når du er sammen med andre.
Ring 61720070. Få en uforpligtende & kort afklarende samtale over telefonen
Læs også om:
Relevant hjemmesider (klik direkte på linket):
Autoriseret psykolog Line Dupont - Immervad 1C, 1.th - 8000 Århus C - Tlf: 61720070 - klinik@psykologaarhus.net - CVR: 35119353 - Medlem af Dansk Psykologforening