Fortrolighed og Datasikkerhed

Fortrolighed og Datasikkerhed


Tavshedspligt, hvad dækker det over?

Jeg har tavshedspligt, hvilket betyder, at ingen får at vide, hvad vi har talt om, medmindre du ønsker det og skriver under på, hvem der må orienteres f.eks. din egen læge eller en pårørende. Jeg har indberetningspligt, hvis jeg får kendskab til, at et barn misrygtes eller behandles nedværdigende. Tavshedspligten ophæves, hvis jeg får kendskab til, at man er i fare for sig selv eller andre. 


Journalpligt er din sikkerhed

Jeg har pligt til at skrive journal, hvilket er en sikkerhed for dig i forbindelse med evt. klager. Du kan altid bede om mine journalnotater om vores samtaler.


Det er ikke sikkert at smse psykologen

Sms kontakt mellem dig og psykologen er ikke sikkert i forhold til datasikkerhed (data dækker over de fortrolige informationer du giver mig omkring dig og dit liv). Dvs. eksterne parter kan opsnappe korrespondancen. Du opfordres i stedet til at ringe op på 61720070. Hvis du vælger at maile på klinik@psykologaarhus.net skal du være opmærksom på, at de mails, du skriver til mig, ikke vil være krypteret, med mindre du har den funktion på din egen computer. Hvis du ringer op, må du gerne orientere mig om din email adresse ved første kontakt.


Er det sikkert at sende en mail til psykologen med fortrolig information?

Vær opmærksom på, at de mails, du skriver til mig, ikke vil være krypteret, med mindre du har den funktion på din egen computer. Jeg skriver altid til dig på en krypteret mail, som hedder Rmail (Danastar). På mailen fra mig er der et link, der muliggør, at du kan svare tilbage til mig krypteret. Dette gør du ved at følge instruktionen i mailen: "For at besvare denne mail klik her". Send venligts kun en mail tilbage pr. mail fra mig.


Sikkerhed ved telefonopkald?

Du er velkommen til at ringe til mig  på 61720070. Samtale over telefonen går gennem teleselskaberne og er derved dækket af deres regler for datasikkerhed. Jeg har telefontid mandag til torsdag kl. 17.00-17.30vv


Apps på smartphone kan optage det, vi taler om

Med alt den nye teknologi i dag skal man være klar over, at nogle apps kan aktivere højtalerne på mobilen og "lytte med" under samtalen hos psykologen. Det anbefales derfor, at man slukker sin smartphone, når psykologsamtalen starter.


Jeg passer på dine data:

Der er kommet en ny EU lov om beskyttelse af persondata (GDPR), som er trådt i kraft d. 25. maj 2018. Formålet med den nye lovgivning er at styrke beskyttelsen af enkeltpersoners personlige oplysninger. Jeg er som psykolog underlagt denne lov og har derfor bl.a. udformet en datapolitik.


Her kan du læse klinikkens Privatlivspolitik


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________


Autoriseret psykolog Line Dupont   -   Immervad 1C, 1.th   -   8000 Århus C   -   Tlf: 61720070   -   klinik@psykologaarhus.net   -   Medlem af Dansk Psykologforening